Voor ouders die weer een nacht willen dóórslapen!
 

Blogs

 

Nieuwsgierig naar de avonturen van De Nachtoppas van Brabant?
Lees de persoonlijke verhalen in mijn blogs.

25.01.2019

Blog 3: De Eerste Nacht… - De Nachtoppas van Brabant

Na alle zaken waar je als startende ondernemer mee te maken krijgt, is er niets mooier dan je eerste opdracht! 
Was je eerst vooral bezig met plannen uitwerken, gesprekken voeren, inschrijven bij de KvK, website bouwen, PR regelen… En dan ben je er klaar voor, laat die eerste aanvraag maar komen!

Vreugdedansje
Gelukkig liet de eerste aanmelding voor De Nachtoppas van Brabant niet lang op zich wachten. Ik geef eerlijk toe dat ik een vreugdedansje heb gedaan! Nadat je tijd, energie en geld in je bedrijf hebt gestoken, is het fantastisch dat een ouder jou heeft weten te vinden en het vertrouwen heeft dat jij goed voor zijn kind kan zorgen.
Ik ben zelf moeder en weet uit eigen ervaring dat het gevoel bij een oppas 100% goed moet zijn. Je vertrouwt je kind, je kostbaarste ‘bezit’, nu eenmaal niet aan de eerste de beste toe.

Verlof bijna afgelopen
De eerste aanvraag kwam van een stel met een zoontje van 9 weken oud, Chess. Hij is hun eerste kind, ze zijn beiden zeer betrokken en verdelen de zorg zo eerlijk mogelijk. Ze hebben ook allebei een verantwoordelijke fulltime baan. Moeder was nog met verlof maar moest op korte termijn weer aan de slag. De jonge ouders waren simpelweg moe van de gebroken nachten en wilden heel graag weer eens een nacht doorslapen. Nou, dat is precies waar De Nachtoppas van Brabant voor bedoeld is 😁!
Ze benaderden mij via de mail en we hadden een fijn kennismakingsgesprek. Ik beantwoordde hun vragen en we planden een nacht waarin ik de zorg over zou nemen en zij lekker in hun eigen bed zonder onderbrekingen konden slapen.

Magisch
Zo’n eerste nacht is natuurlijk heel bijzonder, zowel voor de ouders als voor mij. Ik wenste de ouders een goede nacht, neuriede een liedje voor de kleine, verschoonde zijn luier, gaf zoals afgesproken zijn druppels tegen buikkrampjes, maakte een flesje en legde hem weer terug in zijn bedje. Chess’ moeder verwachtte dat hij zich rond 04.30 zou melden voor een voeding. Hoewel ik er op dat tijdstip helemaal klaar voor zat, sliep meneertje lekker door. Dat kan natuurlijk ook.
Ik genoot van de baby, het vertrouwen dat de ouders in mij hadden en van het feit dat ik mijn droom nu daadwerkelijk aan het verwezenlijken was. 
En om in de stilte van de nacht met zo’n hummeltje bezig zijn, heeft iets magisch🌛.

Als herboren
Ondanks het genieten en de magie was de harde werkelijkheid dat mijn zogenaamd onverwoestbare luchtbed leegliep. Ik vond dat eigenlijk wel grappig; van alle dingen waarop ik me had voorbereid voor zo’n eerste nacht stond een lek luchtbed niet in het lijstje🙈.
De nacht ging over in de ochtend en de kleine man meldde zich weer voor een schone luier en een fles. Op de afgesproken tijd kwamen de ouders naar de woonkamer, ze waren uiteraard heel benieuwd hoe het met Chess ging en hoe de nacht verlopen was. Ik praatte hen bij aan de hand van de aantekeningen die ik gemaakt had en vroeg naar hún nacht. Ze hadden als een blok geslapen lieten ze weten, voor het eerst sinds ruim 2 maanden hadden ze 8 uur achter elkaar doorgeslapen. Ze voelden zich als herboren en helemaal opgeladen! Wat een heerlijke reacties, dáár doe ik het voor!

Lach niet inhouden
Toen ze mijn inmiddels volledig platte luchtbed sneu op de grond zagen liggen, konden ze hun lach niet inhouden. Dat ‘vergaf’ ik ze direct want dankzij hen had ik zojuist die eerste geweldige ervaring als nachtoppas opgedaan! Zij bedankten mij uitgebreid, ik hen en legde Chess weer in de armen van zijn moeder en zachtjes trok ik om 07.00 de deur achter me dicht.

Mijn eerste nacht ging dus, op het luchtbed na, over rozen. Maar als jouw baby minder makkelijk slaapt of een huilbaby is, is dat mijn uitdaging. Schroom niet als jij niet zo’n ‘modelbaby’ als Chess hebt, ik heb wel voor hetere vuren gestaan🔥!

Admin - 22:01:56 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments